Valmistettu Savotalla

Kun olet sijoittamassa valmistamiimme varusteisiin sinua todennäköisesti kiinnostaa miten me näitä valmistamme, ja meitähän kiinnostaa tästä myös kertoa! Teemme parhaamme ollaksemme mahdollisimman läpinäkyviä tuotteidemme tuotantoon liittyvissä asioissa. Meille näiden varusteiden kunnollinen valmistus on sekä ylpeydenaihe, että arvoasia. Me emme tee halpoja juttuja, vaan toimivia ja kestäviä.

Olemme Suomalainen, Suomessa päämajaamme pitävä yritys jonka palkkalistoilla on (tämän kirjoitushetkellä 2021) noin 110 henkilöä, jaettuna meidän kahden toimipisteen välille Suomen Karstulassa ja Viron Tartossa. Tiettyjen erikoistuotteiden ja -komponenttien tuotannossa käytämme harvoja ja tarkoin valittuja alihankkijoita. Suurin osa käyttämistämme materiaaleista (kankaat, nauhat, soljet jne.) valmistetaan EU:ssa, osa ihan täällä Suomessa, ja joitain erikoisempia materiaaleja hankitaan Aasiasta ja USA:sta.

 

Karstula, Suomi

 

Päämajassamme Suomen Karstulassa teemme käytännössä ihan kaikkea. Toimistojen ja logistiikkakeskuksemme lisäksi meiltä löytyy täältä monipuoliset tuotantotilat. Karstulassa teemme metallintyöstöä, laserleikkuuta, alipainemuovausta ja tietenkin ompelua.

Kaikki leiritelttamme ja useimmat kappalemääriltään pienempien varusteiden tuotantosarjat ommellaan Karstulassa. Monipuoliseen tuotantoon kykenevä Karstulan toimipisteemme takaa meille joustavuutta kriittisillä hetkillä, ja on tietenkin ehdottoman tärkeä meidän tuotekehitykselle.

 

Tarto, Viro

 

Meidän toinen toimipisteemme Viron Tartossa on käytännössä iso ompelimo, siellä ei muuta tehdäkään mutta sitä tehdään sitten senkin edestä. Täällä ommellaan lukumäärällisesti harvempia mutta sarjakooltaan sitäkin isompia tuotantoeriä perustuotteistamme.

 

ALIHANKINTA

 

Alihankkijoita käytämme kun tarvitsemme jotain mitä emme voi tehdä itse. Esimerkkejä tämmöisistä tuotteista ovat kamiinat (valmistettu Suomessa ja Virossa), ahkioiden lasikuiturungot (valmistettu Suomessa, Karstulassa) ja saunatelttojen lauteet (valmistettu Suomessa, Karstulassa).

 

MISSÄ SINUN SAVOTTASI ON VALMISTETTU?

 

Jos mietit missä tietty Savotta-tuotteesi on valmistettu – tarkasta etiketistä! Näissä lukee yleensä yksinkertaisesti “Made in Finland” tai Made in Estonia”. Jos siellä lukee “Made in Finland & Estonia” tarkoittaa se juuri sitä, tuotantoerä on jaettu Suomen ja Viron välille. Selkeä esimerkki tästä on meidän saunateltat joiden kaikki metallikomponentit (kulmakepit, keskisalko, kiilat) valmistetaan Suomessa ja telttakankaat yleensä ommellaan Virossa. Toisaalta kyse voi olla varusteesta jonka osa tuotantovaiheista on tehty Karstulassa ja toinen osa Tartossa, tätäkin tapahtuu.

Toivottavasti tämä avasi toimintamme ja firmamme luonnetta riittämiin, ja vastaamme toki myös tarpeen vaatiessa kysymyksiin tästä aiheesta.