Savotan valmistama

Kun olet sijoittamassa valmistamiimme varusteisiin sinua todennäköisesti kiinnostaa miten me näitä valmistamme, ja meitähän kiinnostaa tästä myös kertoa! Pyrimme olemaan mahdollisimman läpinäkyviä tuotteidemme tuotantoon liittyvissä asioissa. Meille näiden varusteiden kunnollinen valmistus on sekä ylpeydenaihe, että arvoasia. Me emme tee halpoja juttuja, vaan toimivia ja kestäviä.

Olemme Suomalainen, Suomessa päämajaamme pitävä yritys. Palkkalistoillamme on (kirjoitushetkellä alkuvuonna 2023) yhteensä noin 160 henkilöä, jaettuna toimipisteidemme välillä Suomessa ja Virossa. Käytämme tuotannossamme jonkun verran harvoja ja valittuja alihankkijoita, nämä sijaitsevat Suomessa, Virossa ja (vuodesta 2023 alkaen) Puolassa. Valtaosa käyttämistämme materiaaleista valmistetaan EU:ssa, osa ihan täällä Suomessa, ja joitain erikoisempia materiaaleja hankimme USA:sta (Multicam-materiaalit) ja Aasiasta.

Päämajassamme Suomen Karstulassa teemme käytännössä ihan kaikkea. Toimistojen ja logistiikkakeskuksemme lisäksi meillä on täällä monipuoliset tuotantotilat. Karstulassa teemme metallintyöstöä, laserleikkuuta, alipainemuovausta ja tietenkin paljon ompelua. Monipuoliseen tuotantoon kykenevä Karstulan toimipisteemme takaa meille joustavuutta kriittisillä hetkillä, ja on ehdottoman tärkeä tuotekehityksellemme.

Viron toimipisteemme ovat käytännössä puhtaasti ompelimoita, siellä ei muuta tehdäkään mutta sitä tehdään sitten senkin edestä. Virossa valmistamme yleisesti sarjakooltaan isoja tuotantoeriä perustuotteistamme.

Jos mietit missä tietty Savotta-tuotteesi on valmistettu – tarkasta etiketistä! Näissä lukee yleensä yksinkertaisesti “Made in Finland”, Made in Estonia” tai ”Made in Poland”. Jos etiketissä lukee “Made in Finland & Estonia” tarkoittaa se juuri sitä, että kyseinen tavara on valmistettu osittain Suomessa ja osittain Virossa.

Toivottavasti tämä tieto avaa toimintamme ja firmamme luonnetta riittämiin, ja lisätietoja saa kysymällä.