Savotta, valmistettu Suomessa, Virossa ja pian myös osittain Puolassa!

 • 10.3.2023

  Kuten monet teistä tietävät meillä on tällä hetkellä työn alla useita isoja monivuotisia varustetoimituksia Suomen Puolustusvoimille. Näiden yhtäaikaisesti työstettävien urakoiden yhteenlaskettu koko on noin kolminkertainen verrattuna edelliseen ennätysurakkaan. Täten meillä on kädet aika täynnä, ja lisää isoja projekteja siintää jo horisontissa.

  Tämä voisi tarkoittaa tosi huonoa meidän oman valikoiman saatavuudelle, kuten historiamme aikana on muutamaan otteeseen käynyt. Mutta eipäs tällä kertaa!

  Vastataksemme kasvavaan kysyntään ja varmistaaksemme meidän oman valikoiman tuotteiden saatavuus olemme aloittaneet yhteistyön erittäin kokeneen ja ammattimaisen puolalaisen valmistajan kanssa, joilla tulemme teettämään osan tuotantoeristämme.

  Ensimmäiset Puolassa valmistetut varusteemme ovat jo saapuneet varastoomme ja laaduntarkastuksen jälkeen näitä on toimitettu myös jälleenmyyjillemme. Olemme juuri nyt jännässä tilanteessa jossa tiettyjä varusteitamme valmistetaan samanaikaisesti Suomessa, Virossa ja Puolassa.

  Kuten tapanamme on tulemme jatkossakin merkitsemään tuotteisiimme selkeästi tuotekohtaisesti kyseisen yksilön valmistusmaan. Verkkosivuillemme päivitämme tuotekohtaiset valmistusmaatiedot sitä mukaa kun tilanne kehittyy.

  Kasvatamme ja kehittämme jatkuvasti omaa tuotantoamme Suomessa ja Virossa, mutta tämä ei tapahdu hetkessä. Tämän alkuvuoden aikana olemme jo perustaneet uuden tuotantolinjaston, palkanneet yli 20 uutta työntekijää ja pestanneet paikallisia Karstulalaisia opiskelijoita ruuhka-avuksi. Jatkamme tuotantokapasiteettimme kehittämistä, kuten olemme tehneet jo useamman vuoden ajan. Mutta kunnes saamme kysynnän kiinni ja saamme nämä isot sotaväen urakat hoidettua tulemme teettämään osan oman valikoimamme tuotantoeristä alihankintana. Se on joko näin tai “loppuunmyyty, varastontäydennysarvio: 2030”, ja se ei oikeastaan ole vaihtoehto.

  Meidän työllemme ja osaamiselle on nyt kova kysyntä viranomaispuolella. Parhaamme teemme varmistaaksemme myös kaupallisten tuotteidemme saatavuus kuluttajamarkkinoilla.