SUOMEN PUOLUSTUSVOIMAT

Finn-Savotta Oy on ollut yhteistyössä Suomen Puolustusvoimien kanssa 60-luvulta alkaen. Puolustusvoimille toteutettavia tuotteita ovat muun muassa puolijoukkue- ja sissiteltat.

Tuotekehitysyhteistyötä on tehty reppujen, laukkujen, erilaisten kantolaitteiden, karttalaukkujen, makuualustojen sekä taistelijan varusteliivien parissa jo lähes 50 vuoden ajan.

Olemme tehneet Suomen puolustusvoimien kanssa yhteistyötä 60-luvun alkupuoliskolta lähtien. Ensimmäisinä vuosina Savotta valmisti pellavakankaisia pyykkipusseja, puuvillakankaisia leipälaukkuja ja ”sipulisäkkejä” eli selkäreppuja. Repuissa materiaalina käytettiin paksua 100 % puuvilla ja viilekkeet valmistettiin nahasta. Tuotekehitystyö yhdessä Puolustusvoimien kanssa on ollut hyvin aktiivista.

Yrityksen historian aikana olemme olleet mukana kehittämässä sekä TST85- että TST05- taisteluvöitä Puolustusvoimille. Finn-Savotta on myös ollut vöiden pääasiallinen valmistaja. Savotta on ollut varustamassa myös YK-joukkoja. YK-joukoille on valmistettu sekä kylmiin että kuumiin olosuhteisiin soveltuvia hallitelttoja.

Savotan tuotteiden laatu perustuu lujaan ammattitaitoon joka on hankittu yhdessä vaativissa olosuhteissa toimivien yhteistyökumppaneiden kanssa.