Rapid deployment tent 6x8

  • Ominaisuudet
  • Tekniset tiedot

- Alunperin suunniteltu kenttäsairaalavalmiusyksiköiden käyttöön
- Nopea ja helppo pystyttää
- Modulaarinen ja muokattavissa erilaisten tehtävien vaatimuksiin
- Pohjan mitat 600 x 800 cm
- Seinien korkeus 195 - 225 cm (säädettävä)
- Peruspaketti sisältää: runko, ulkoteltta
- Peruspaketin pystytysaika neljällä henkilöllä: noin 15 min
- Täysi järjestelmä sisältää: runko, ulkoteltta, sisäteltta, maavaate
- Täyden järjestelmän pystytysaika neljällä henkilöllä: noin 30 min
- 5-vuoden materiaali- ja valmistusvirhetakuu lue lisää)
- Valmistettu Suomessalue lisää)

Tiedot pätevät teltan perusmalliin (valokuvissa). Asiakkaan tarpeiden mukaan sisä/ulkoteltta ja maavaate voidaan valmistaa vaihtoehtoisista materiaaleista.

- Runko: paino 160 kg (sis. kuljetuspussi), mitat pakattuna 100 x 80 x 50 cm (L x P x K)
- Ulkoteltta: paino 63 kg (sis. kuljetuspussi), mitat pakattuna 100 x 80 x 50 cm (L x P x K)
- Sisäteltta: paino 38 kg (sis. kuljetuspussi), mitat pakattuna 80 x 50 x 40 cm (L x P x K)
- Maavaate: paino 29 kg (sis. kuljetuspussi), mitat pakattuna 100 x 75 x 15 cm (L x P x K)
- Kiilat: paino 16 kg (sis. kuljetuspussit)
- Runko: alumiinia ja terästä
- Ulkoteltta: 100% polyesteri
- Sisäteltta: 50% puuvilla 50% polyesteri
- Maavaate: 100% polyesteri kumipinnoitteella
- Nauhat: 100% polyesteri
- Nauhat: 100% polyesteri
- Kiilat: galvanoitu teräs

Valmistetaan tilauksesta

Lisätietoja varten ota yhteyttä myyntijohtajaamme Jenni Valkeiseen: jenni.valkeinen (at) savotta.fi

Järjestelmän komponentit

Järjestelmä sisältää rungon, ulkoteltan, sisäteltan ja maavaatteen. Yksinkertaisimmillaan teltta pytytetään pelkällä rungolla ja ulkoteltalla, sisäteltta ja maavaate ovat vaihtoehtoisia lisätarvikkeita.


Runko: valmistettu alumiinista ja teräksestä, kohtuullisen kevyt ja yksinkertainen koota/purkaa. Jalat ovat säädettävissä, mahdollistaen pystytyksen epätasaisessa maastossa ja sekä teltan korkeussäädön. Yksittäiset isoimmat kappaleet (kattotuoli-jalkayhdistelmä) painavat 21 kg / kpl. Runko painaa kokonaisuudessaan 160 kg sis. kuljetuspussi.


Ulkoteltta: kokoonsa nähden varsin kevyt ja pakkautuva, ulkoteltta puetaan rungon päälle ja peittää kaikki sivut paitsi maan. Seinäkappaleet ovat kokonaan irroitettavia ja niistä löytyy lukuisia portteja ilmanvaihtokoneille, avattavat ikkunat hyönteisverkoilla ja oviaukot kaikilta puolilta. Ulkoteltta painaa 63 kg sis. kuljetuspussi.


Sisäteltta: kiinnittyy runkoon ulkoteltan sisäpuolella ja tarjoaa eristystä. Vaaleanvihreä kangas tuo valoisuutta. Sisäteltasta löytyy kaikki samat portit/aukot/ominaisuudet kuin ulkoteltasta. Sisäteltta painaa 38 kg sis. kuljetuspussi.


Maavaate: peittää teltan koko lattiapinnan tarjoten puhtaan ja siistin työtilan. Maavaate painaa 29 kg sis. kuljetuspussi.


Kiilat: järjestelmä sisältää 24 kpl isoa 40 cm pitkää kiilaa ulkoteltan kulmanaruille, 10 pienempää 30 cm kiilaa rungon kiilaamiselle maahan ja yhteensä kolme kuljetuspussia. Kiilat painavat yhteensä 16 kg sis. kuljetuspussit.


Vaihtoehtoinen kovan alustan pystytyssarja: teltta on ensisijaisesti suunniteltu pystytettäväksi pehmeälle maalle. Jos teltta pystytetään asfaltille, betonille tai vastaalle pinnalle johon ei pysty lyömään kiiloja voidaan pystyttämisen apuna käyttää erillistä tukisarjaa. Jalkalevyt kiinnitetään rungon tassuihin ja niiden voidaan pinota painoja. Kuormaliinojen avulla runko voidaan kiristää tukevaksi joka estää sen vääntymisen kovassa tuulessa.


Kuljetus ja säilytys

Teltan ja tarvikkeiden vakiomallin kuljetus- ja säilytystarvikkeina toimivat kankaista valmistetut pakkaukset. Nämä ovat puulaatikkoihin verrattuna kevyitä ja tilatehokkaita, joka onkin alkuperäinen syy näiden valintaan telttajärjestelmän vakiotarvikkeiksi.


  • Runkopussi: pitkä vetoketjusulkuinen kassi kahdeksalla kantokahvalla
  • Ulkoteltan pussi: taiteltava kangassuojus kompressiohihnoilla
  • Sisäteltan pussi: taiteltava kangassuojus kompressiohihnoilla
  • Maavaatteen pussi: taiteltava kangassuojus kompressiohihnoilla
  • Kiilat: kolme pientä pussia


Asiakkaan tarpeiden mukaan pystymme tarjoamaan myös muita kuljetus- ja säilytysratkaisuja.

Huolto ja ylläpito

Tämäntyyppinen teltta tulee vaatimaan ajoittaista huoltoa. Tämä on huomioitu suunnittelussa: sisä- ja ulkoteltta koostuvat useasta erillisestä kappaleesta jotka voidaan vaivattomasti irroittaa toistaan. Pienemmät irtokappaleet ovat merkittävästi helpompia puhdistaa ja korjata kuin kokonainen telttakangas.


Sama pätee runkoon joka koostuu lukuisista pienemmistä erillisistä kappaleista. Yksittäiset vahingoittuneet komponentit voidaan helposti irroittaa, korjata tai vaihtaa uusiin.


Voimme tarjota konsultaatiota teltan huollon järjestelyille siellä missä telttaa käytetään. Suosittelemme huollon paikallistamista toiminta-alueelle jotta loppukäyttäjä välttyy pitkien kuljetusaikojen aiheuttamasta viiveestä jos telttaa kuljetetaan edes-takaisin Savotan tehtaalle Suomeen huollettavaksi. Voimme myös toimittaa varaosia ja tarjota korjauspalveluita tilanteen niin vaatiessa.